niedziela, 24 stycznia 2016

Azja Restaurant Week(end) 2016


Cześć kochani,

Dziś postanowiłam podzielić się z Wami fajnym i smacznym eventem. Niestety, mnie nie będzie - sesja pochłonęła Azjatoholiczkę dogłębnie, ale może Wam uda się tam przybyć. Dość ciekawa inicjatywa. Zresztą sami zobaczcie, co organizator ma do zaoferowania. Myślę, że warto ^^





Najbliższa edycja Festiwalu najlepszych Restauracji Restaurant Week, czyli Azja Restaurant Week(end) 2016 już od 5 do 8 lutego w Warszawie! Wezmą w niej udział najlepsze Restauracje z kuchnią Azji i Pacyfiku w Stolicy oraz najciekawsze organizacje i instytucje na co dzień zajmujące się orientalną kulturą.


Zainteresowanie kulturą Dalekiego Wschodu kwitnie w Warszawie. Coraz więcej osób fascynuje się bogatymi i wyjątkowymi tradycjami Azji, także tymi związanymi z kulturą wspólnego przebywania przy stole i jedzenia. W Stolicy powstają kolejne japońskie, koreańskie, chińskie, wietnamskie, nepalskie, czy jemeńskie Restauracje, a każda z nich odsłania nową, nieznaną dotąd jakość. Mieszkańców Warszawy zachwyciła feeria niezwykłych miejsc oraz smaków i kolorów Azji. Istotne jest także to, że Szefowie Kuchni w nowych, orientalnych konceptach coraz pełniej pokazują azjatyckie poszanowanie dla tradycji i lokalnego warsztatu gotowania, sprawiając, że jedząc w wielu warszawskich Restauracjach można się poczuć niczym na Dalekim Wschodzie. Podczas Festiwalu zjeść będzie można m.in. wyjątkowe rameny, nowoczesne interpretacje sushi, koreańskie bento, czy aromatyczne indyjskie curry.
Na krótko przed startem wiosennego, pełnowymiarowego Festiwalu, mieszkańcy Warszawy będą  mieli okazję spróbowania wyjątkowego, trzydaniowego azjatyckiego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39 zł, czyli znacznie poniżej codziennej ceny takiego menu. Wcześniejsze Rezerwacje stolików w najlepszych Restauracjach kuchni Azji i Pacyfiku są już dostępne na stronie www.restaurantweek.pl

Obok wizyt w wyjątkowych azjatyckich Restauracjach, organizatorzy zapraszają do udziału w interesujących wydarzeniach pokazujących Azję "od stołu i kuchni”, czyli targach kulinarnych Azja Restaurant Week Food Fest, wykładach, warsztatach fermentacji, projekcjach filmowych oraz innych wydarzeniach przybliżających fascynujący świat azjatyckiej kultury przebywania razem i jedzenia.

 

3 komentarze:

Szablon wykonała Sasame Ka z Sayonara Namida